♡ Brievenbusdoos € 3,95 ♡ Pakketpost € 4,95 ♡ Gratis verzenden > € 50 ♡ Verzending binnen 2 werkdagen

Blog

Villa deel 4

We zijn aangekomen aan het fijnere werk, de trap, ramen, deuren en eventueel kozijnen maken. Dit kan op diverse manieren gemaakt worden. Heb je een 3D printer tot je beschikking dan kan je kunstof deuren printen. Omdat ik deze villa toch wat simpel wil houden om te bouwen kies ik voor makkelijke deuren die gemaakt kunnen worden van latjes. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een dichte deur te maken.

Lees meer »

Villa deel 3

In deel 3 gaan we verder met de de deuren en kozijn op maat maken. Omdat we de openingen tot bovenaan hebben kloppen deze niet met de maat van een echt huis. We gaan nu de deuropening verkleinen naar de juiste maat. Hiervoor heb ik een latje laten zagen van 2,4 mm (mdf 12 mm). Ik gebruik de maat van het bouwbesluit van nu, dus hoge deuren. Deze latjes ga ik zelf met een verstekbak op maat zagen. Ik Meet de deur op en zorg dat als ik ga zagen, ik ongeveer 3 mm langer zaag dan ik heb gemeten. Dit is voor het zaagsnede verlies maar ook dat hij een beetje strak tussen de deur komt en zo klemt. Ik doe houtlijm op het latje en zet hem tussen de deur. Zo werk je alle deuren af en je ramen. Voor de ramen plaats je dan ook een latje aan de onderkant, net hoe hoog je jou raam wil hebben. Ik heb ervoor gekozen om ramen tot aan de grond te plaatsen.

Lees meer »

Villa deel 2

We zijn bij het onderdeel puzzelen aangekomen. Hoe ga je het huis maken, hoeveel tuin wil je, wil je aan de achterkant ook wat ruimte. Ik gebruik hierbij wel wat hulpmiddelen, zoals een pot verf bv om de platen even op zijn plek te houden zodat ik zonder dat ik ze direct vastlijm. Ik begin met de eerste verdieping en ga net zolang puzzelen tot ik een idee heb van wat ik wil. Bij mij ontstaat dat meestal tijdens het puzzelen. Als je vooraf al hebt besloten wat de afmeting moet zijn van de begane grond kan je voor de eerste verdieping nog wel kiezen voor bv een hal, of een overhangend gedeelte voor bv een balkon op de eerste verdieping.

Lees meer »

Mijn volkswagen Samba

Ik ben zo blij als een klein kind. Eindelijk heb ik mijn lang gezochte Volkswagen Samba wedding versie in schaal 1:12. Waarom zo lang gezocht vraag je je af, ze zijn namelijk niet veel te vinden.

Lees meer »