♡ Brievenbusdoos € 3,95 ♡ Pakketpost € 4,95 ♡ Gratis verzenden > € 50 ♡ Verzending binnen 2 werkdagen

Villa deel 1

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 11:15

 

Ik heb al eens eerder een villa gemaakt, deze heb ik weer verkocht omdat ik weer eens teveel poppenhuizen had. Nu ik weer open ben met mijn webshop moet ik natuurlijk wel weer een showmodel hebben om sfeerfoto's te maken en ik vind het natuurlijk ook weer een leuke uitdaging. Deze moet nog mooier worden dan de eerste die ik heb gemaakt. Hij moet aan alle kanten toegankelijk zijn en realistischer.

En de aankomende blogs ga ik de bouw van de villa stap voor stap uitleggen, zodat je als je het leuk vindt ook zelf een mooie villa kan maken. Ik zal zoveel mogelijk foto's posten zodat je goed kan zien hoe de bouw vorderd.

 

Stap 1, het hout

De eerste en natuurlijk de belangrijkste stap is het hout. Ik heb eigenlijk geen vooraf model. Wat heel belangrijk is, is de schaal, ga je 1:16 maken of 1:12. Ik ga voor een 1:12 schaal. In mijn geval is de hoogte van een kamer dan 21,6 cm ( 2.60 m : 12 = 21,6 cm) alle plankjes worden bij mij dus 21,6 cm hoog. Ik gebruik MDF 12 mm, dit is lekker stevig en vervormd niet bij het schilderen. Omdat ik geen plan van heb wat ik ga maken, ga ik diverse maten plankjes laten zagen. Ik doe dit bij ons bij de bouwmarkt in het dorp. Ik heb wel eens de indruk dat als ie mij ziet aankomen dat ie het liefste snel met pauze gaat 🤣. Bijna bij alle bouwmarkten kan je hout op maat laten zagen, echter kan je niet bij elke bouwmarkt betalen voor wat je laat zagen, bij sommige moet je een hele plaat MDF kopen, houd hier rekening mee!

Bedenk vooraf wel welke lengte en breedte het huis in totaliteit moet gaan worden. Dit is de plaat waarop je het huis gaat bouwen. In mijn geval heb ik gekozen voor 1.00 x 0,40 m (lxb) naast deze plaat heb ik willekeurige plaatjes laten zagen. Deze hebben dus allemaal een hoogte van 21,6 cm. Even een voorbeeldje hieronder. (Mijn lijstje heb ik helaas al weggegooid)

20 x 21,6 cm

5o x 21,6 cm

15 x 21,6 cm - 2x

31 x 21,6 cm - 3x

6o x 21,6 cm

Enz....

 

Wat ik wel vooraf heb bepaald is de afmeting van de begane grond, dus de woonkamer en keuken omdat hierboven de eerste verdieping moet komen, het is wel handig alsje die plaat al op maat hebt, anders moet je weer terug naar de bouwmarkt (wat natuurlijk ook kan)

 

Als je de plaatjes laat zagen kan je ondertussen even zoeken naar de houtlijm als je deze nog niet thuis hebt. Ik gebruik nl geen schroeven ik verlijm alle platen. Alles gezaagd, betaald, hop weer in de auto en dan begint het leuke werk 😉

Wordt vervolgd...

 

Mijn eerste zelfgemaakte villa«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.