♡ Brievenbusdoos € 3,95 ♡ Pakketpost € 4,95 ♡ Gratis verzenden > € 50 ♡ Verzending binnen 2 werkdagen

Villa deel 2

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 13:38

We zijn bij het onderdeel puzzelen aangekomen. Hoe ga je het huis maken, hoeveel tuin wil je, wil je aan de achterkant ook wat ruimte. Ik gebruik hierbij wel wat hulpmiddelen, zoals een pot verf bv om de platen even op zijn plek te houden zodat ik zonder dat ik ze direct vastlijm. Ik begin met de eerste verdieping en ga net zolang puzzelen tot ik een idee heb van wat ik wil. Bij mij ontstaat dat meestal tijdens het puzzelen. Als je vooraf al hebt besloten wat de afmeting moet zijn van de begane grond kan je voor de eerste verdieping nog wel kiezen voor bv een hal, of een overhangend gedeelte voor bv een balkon op de eerste verdieping.

Let wel op de afmetingen van de deuren als je deze exact op schaal wilt hebben.

Ik heb de begane grond vrij recht gehouden, zoals je hieronder ziet. Vandaar uit wil ik nog wel verder bouwen, maar dat leg ik uit in een ander deel. Doordat je de platen in verschillende breedtes hebt laten zagen, ga je deze gebruiken voor deuren en ramen. Ik hou van grote ramen en bijzondere ramen op aparte plekken, zoals bv een hoek. Maar dit kan je helemaal naar eigen wens invullen! Ik heb aan de achterkant een ruimte overgehouden om daar de trap te gaan maken die naar alle verdiepingen moet leiden.

 

 

Heb je de begane grond naar het zin dan kan je beginnen met het vastlijmen van de platen. Gebruik hiervoor ook weer materialen die de plaat recht houden. Houtlijm heeft even tijd nodig om te drogen. Druk de plaat goed aan, veeg het overtollige lijm weg met een doekje. Ik plaats de eerste verdieping direct nadat ik de muren heb geplaatst omdat de muren dan nog een beetje verschuifbaar zijn en zorg dat alles recht staat en strak aan sluit, doordat de vloer van de eerste verdieping ligt, is alles gelijk een stuk steviger. Het is even een secuur klusje en raak niet gefrustreerd als er een wandje valt, veeg het houtlijm weg (nat doekje) en plaats hem opnieuw. Na een paar uur is het houtlijm wel aardig gehecht en dan kan je (als je geen geduld hebt 😜) beginnen met puzzelen voor de eerste verdieping. En zo kan je opbouwen zover je wilt. Je kan meubels gebruiken om te zien of het naar je zin is. Kijk links, kijk rechts, puzzel net zolang tot het naar je zin is. In deel 3 gaan we de deuren afwerken, schuren en beginnen met schilderen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.