♡ Brievenbusdoos € 3,95 ♡ Pakketpost € 4,95 ♡ Gratis verzenden > € 50 ♡ Verzending binnen 2 werkdagen

Villa deel 3

Gepubliceerd op 2 september 2023 om 10:15

In deel 3 gaan we verder met de de deuren en kozijn op maat maken. Omdat we de openingen tot bovenaan hebben kloppen deze niet met de maat van een echt huis. We gaan nu de deuropening verkleinen naar de juiste maat. Hiervoor heb ik een latje laten zagen van 2,4 mm (mdf 12 mm). Ik gebruik de maat van het bouwbesluit van nu, dus hoge deuren. Deze latjes ga ik zelf met een verstekbak op maat zagen. Ik Meet de deur op en zorg dat als ik ga zagen, ik ongeveer 3 mm langer zaag dan ik heb gemeten. Dit is voor het zaagsnede verlies maar ook dat hij een beetje strak tussen de deur komt en zo klemt. Ik doe houtlijm op het latje en zet hem tussen de deur. Zo werk je alle deuren af en je ramen. Voor de ramen plaats je dan ook een latje aan de onderkant, net hoe hoog je jou raam wil hebben. Ik heb ervoor gekozen om ramen tot aan de grond te plaatsen.

 

Als alle ramen en deuren naar het zin zijn kwa maat kan je beginnen met schuren en afwerken. De randen van MDF zijn vaak wat korrelig, als je dit niet wil dan kan je ze helemaal glad schuren. Als je op plekken nog kieren hebt, kan je deze wegwerken met een acrylkit. Stof het poppenhuis goed af, desnoods met een vochtig doekje voordat je gaat schilderen.

Ik zet hem altijd eerst in de grondverf. Zorg dat de verf goed dekt voor het mooiste resultaat. Mijn Villa wordt helemaal wit, dit is mijn basis kleur vanhieruit ga ik straks verder werken. Hieronder het resultaat van mijn villa. In het volgende deel gaan we beginnen met de kozijnen en deuren maken...

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.